In a time when technology helps to connect people more than ever before, this home aims to unite them with one another and with the natural environment.

Can design help mend the growing divide between human beings and the natural environment by effectively encouraging routine engagement with life?

This home’s design decided to flip the script from a typical home: instead of making the home a central core of interior spaces looking out on the natural environment, it starts with an outdoor space as the center of the home. Then the functions of the home are split in two based on their use. Private functions are on one side with the public ones on the other. These halves are placed on either side of the central outdoor space and connected them with a transparent bridge and cave-like tunnel. This central outdoor space is brought to life with water that flows directly through the heart of the home. Additionally, there are a myriad of small details that help foster connection in this home—not solely with the natural environment, but also with one another.

65 Aerie Drive Water HDR Final-6.jpg

Night-sky lighting

The dining light fixture is the star pattern as observed in the night sky on the day the project started: August 24, 2107. The largest holes represent stars seen with the naked eye; smaller holes are stars that can be seen with a telescope.

65+Aerie+Drive+Water+HDR+Final-3.jpg

Aspen wall

The tunnel is designed to create a feeling of compression that is countered by the expansion at its conclusions—emphasized by the wall of aspen trees at the end of the hallway.

65+Aerie+Drive+Silverthorne+CO-large-003-5-Hallway-1500x999-72dpi.jpg

On-site materials

The material chosen throughout parts of the home directly mimic those found during excavation. The slate tiling is inspired by the stone found underneath the home itself.

Project Name: 65 Aerie Drive

Location: Silverthorne, Colorado

Size: 6,262 square feet

Year: 2018